Single post

De Ventoux in het vizier

Na de regenachtige 21 juli was het eerste dat we deze morgen deden kijken of het nog regende. Gelukkig was het buiten droog, al was er nog een dreigende lucht.

Na het ontbijt in de fietsenstalling konden we ons stalen ros bestijgen om de 140 km naar Orange te overbruggen. De donkere wolken werden dreigender en dreigender, maar regen zagen we gelukkig niet!

In de voormiddag ging het nog over een lichtglooiend parcours en dienden we toch wat hoogtemeters te overbruggen. Eens de middagpauze (met een grote variëteit aan eten) achter de rug was begon een veel plezanter gedeelte. Er diende nog wat geklommen te worden, maar daarna ging het lichtjes bergaf. De wind zat volledig mee waardoor de snelheid de hoogte inging en de kilometers voorbij vlogen.

Zelfs een laatste kleine helling kon onze vlucht naar Orange niet stoppen. De Ventoux zagen we onderweg ook liggen, wat ervoor zorgde dat de moraal ook steeg, net zoals de temperatuur.

Tegen 15u waren we in het hotel, de fietsen werden onder handen genomen en enkelen gingen de stad nog eens verkennen.

Na het avondeten was er een grote vlucht uit de restaurant, iedereen ging zich optimaal gaan voorbereiden op de dag van de waarheid: de Mont Ventoux. Na een korte rit van 40 km mogen we die morgen beklimmen en zit ons avontuur er op!

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes