Single post

Grote honger

Bijna… Meer dan zeven maanden heb ik er naar uitgekeken. Zondag is het eindelijk D-Day: start van een heuse fietstocht op de Grote Markt in Brugge met als eindbestemming het weerstation op de Kale Berg van de Provence (de Mont Ventoux). Tussen start en eindpunt liggen meer dan 1500 kilometers over (ongetwijfeld) prachtige wegen onder een (hopelijk) zomerse zon, allemaal onder de vakkundige begeleiding van Roland Hurtecant (o.a. fietsmaniak, -filosoof, begenadigd verteller en de enige echte Monsieur Mont Ventoux).

Zo’n fietstocht doe je uiteraard niet alleen. 29 andere arbeiders van de weg wagen zich ook aan deze uitdaging. Ongetwijfeld gaat het om een pak randonneurs met meer trainingskilometers dan de tijdens onze tocht te overwinnen hoogtemeters. Een voor mij meer dan bekend gezicht en tevens partner in cycling crime is Wouter, een notoir afdaler van de bekendste hellingen van Vlaanderen (o.a. Koppenberg en Patersberg), bij voorkeur in de regen, één van mijn beste vrienden en o.a. beheerder van deze pagina. Ook Eddy, wielertoerist pur sang, levensgenieter en geapprecieerd grappenmaker, zal delen in de fietsvreugde.

De voorbereiding was zeker niet optimaal: drukke en lange werkdagen afgewisseld met (aanhoudende) fysieke ongemakken hebben meermaals roet in het trainingsschema gegooid. Bovendien, laat ons eerlijk zijn, ook Brussel is niet meteen de stad die je zin doet krijgen om even een ontspannend fietstochtje te maken. Maar ook ik (in navolging van het interview in Het Laatste Nieuws met Roland afgelopen week) maak me sterk dat het wel zal (moeten) lukken. Bovendien heb ik zoveel “goesting”, heel veel “goesting” om zondag om 10u de schoenen in de pedalen vast te klikken. Let the games begin!

U bent uiteraard vriendelijk uitgenodigd om ons uit te zwaaien: afspraak op zondag 13 juli omstreeks 10u op de Grote Markt in Brugge.

Ons avontuur kan je overigens volgen op http://blog.monsieurmontventoux.be. Voor wie graag alles live wil meemaken, klik snel door naar de sectie “Live”.

Jan

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes