Single post

Nationale feestdag, regenweer in Frankrijk

Vandaag vertrok de rit om Alpe d’Huez, dat als Ile de Soleil bekend staat. Vandaag was het echter enkel maar regen die we zagen. Het begon net te regenen als we vertrokken. Veel zin heb je dan niet om 170 km door de Alpen te rijden.

Na 12 km verzamelden we opnieuw aan de voet en ging het in groep richting Grenoble, nuja, in groep is al een rit of 8 een lastig begrip.

Een paar platte banden later en veel frustratie over gevaarlijke auto’s (en toch ook wel de gevaarlijke banen) kwamen we aan de voet van de eerste helling. Sommigen probeerden op het drukste punt van Grenoble een fiets te verstoppen in de aanhangwagen, wat niet direct lukte, net zoals de weg vinden.

Na een toch wel pittige klim van 13 km kwamen we boven aan de Col de Saint Nizier.

Zelf besloot ik om de plaatselijke middenstand niet te steunen op de top en direct door te rijden, het was erg koud en ik wou niet afkoelen. De andere kochten boven wat warme dranken en broodjes.

Hoewel het regende was het toch wel genieten van het speciale kader, we reden door prachtige rotsformaties. Jan vond het nodig om de anderen uit zijn groep hiervan te laten genieten,terwijl hij een platte band verving.

Op 50 km van het hotel stond er plots een wegwijzer naar Valence. De slimmeriken uit de groep besloten om rechts te nemen rechtstreeks naar Valence. Zo moesten ze de laatste col niet over. Enkele zotten, waaronder Ronald, Geert en mezelf besloten om het parcours van de wegwijzer toch te volgen, kwestie van niet opnieuw tijd te verliezen.
Een col van 20 km kwam voor onze wielen te liggen. Na een 14 km kwam de wagen van Christophe in gehoorsveld.
Het deed deugd om een bekend gezicht te zien. Boven op de top van de Col de Tourniol wachtte ik eventjes en opeens zag ik Geert bovenkomen.

Samen reden we naar beneden langs een gevaarlijke afdaling. Daarna ging het over mooie banen naar Valence.

Daar zagen we in de lobby van het hotel al een groot deel van onze bende. Er waren nog een aantal deelnemers verloren, en ook Guus was er nog niet.

Na een uurtje was Guus er en kwamen ook Noël en Dirk aan. Enkel de gebroeders Perquy waren nog niet aangekomen, maar na een tijdje kwamen zij gelukkig ook aan.

 

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes