Single post

Rit 11: Orange – Mont Ventoux

Vandaag was het D Day: de beklimming van de Mont Ventoux. Bij velen stonden de zenuwen gespannen, en was er gedurende de eerste kilometers toch wel wat stress te merken. De concentratie was erg hoog.

Na een opwarming van 40 kilometer bereikten we het dorpje Bedoin, eerst werd er even naar we parking buiten het centrum gegaan. Daar werd de aanhangwagen losgekoppeld, zodat Guus gemakkelijker kon manoeuvreren op de top.

Iets na 10 uur werd het startschot gegeven en vlogen we erin. De eerste vertrokken als een speer, maar ook de anderen hadden er zin in!

Op de flanken van de Ventoux was het erg druk, heel veel Vlamingen. Ook van ons waren er toch heel wat supporters, wat natuurlijk erg leuk is.

Iedereen geraakte boven, de een al wat vlotter dan de andere. De ontlading was groot, want na bijna 1600 kilometer in 11 dagen waren we er geraakt. Een hele resem cols, een hittegolf, regenweer… Het kon ons allemaal niet tegenhouden.
We did it!

Na de fotosessie aan het monument ging het naar het zwembad van Bedoin, waar we ons hebben gedouched. Daarna kon er gekozen worden voor een bezoekje aan de stad of een zwempartij.

Om 17u was er nog een huldiging op het stadhuis, voor de 40e editie van Brugge Mont Ventoux te eren.

Moe (de meesten althans) en voldaan ging het met de bus naar Orange.

Later volgen nog wel enkele foto’s.

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes